keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Elämää savustuspöntössä...

Te jotka olette seuranneet kirjoittelujani niin tiedättejö tässä kohdassa alkaa huutaa apua!! Minun tapani, minun onneni...minun kohellukseni..mahdoton yhtälö!
Minä, nippu tulitikkuja, kuivia koivuklapeja ja meidän leivinuuni= skatastrroooffi sanoisin!

Intoa täynnä kannoin klapeja sisälle...maitopurkkeja olikin rutosti leivinuunin kiduksissa eli ei muuta kuin tuli persuuksiin ja tulen omaksi klapeja joukkoon..
Rouva autuaana tietokoneella jonniin pelin kimpussa kun nenässä jumalaton savunhaju..köh köh mitä hittoa? Eiks se syttynytkään?
Pikainen sipsuttelu "kartanon" toiseen siipeen ja puolessa välissä olisi jo tarvittu lisähappea!
Viidakkoveitsi tai jokin teräase ilmaa halkomaan jotta edes jotain näkisi sen kaiken savun keskeltä!

Voi vittu sanon minä nyt se myrkyn lylläs...no ihan oikein sanottu myrkyn se savukaan kovin terveellistä oo jo valmiiks runnelluille ja astman rasittamille keuhkoilleni! Ei helevata...uunin luukun ympäristö tihkui vettä ja jokaisesta luukusta ja räppänästä pursusi savua!
Siis ei tuu mitään...ovet ikkunat kaikki auki! Jumalaton veto päällensä ja kauhomaan ilmaa! "Saatana", kirsoin ja tällä kertaa en syyttä! Oikeesti tuntui että kohta ollaan vainaata mie ja kaksi jalorotuista koiraani..
Mies missä menne omia polkujaan ja mie yksin emännyys klapit tulessa ja kämppä savussa!
"Voi armaani kuinka sinua olisinkaan tarvinnut tänään!" No ei hittolainen kaverikin siihen putkahti ja näin ollen päästiin "hakkaamaan" kahden neron päitä yhteen että mitäs sit seuraavaksi olisko mitään järkevää apukeinoa? Siis miten helevatassa tää on tälläiseksi mennyt? Ei pidä olla pitämättä tulia ei, olin vain kesänaikana maitopurkit ym vastaavat polttanut en muuta ja tässä on kiitos! Kun miettii mikä kivimäärä ihanssa uutukaisessa leivinuunissamme on niin en yhtään ihmettele...mitäs se Stubb sanoikaan? Niin joo hän sanoi että talvella joka toinen päivä melkein voisi olla pienet lämmöt ja kesällä aika-ajoin ettei pääse kostumaan! Näinpä...kuuntelinkohan mitään tuon mestarin sanoja..missä oli korvani silloin kun tuota kallisarvoista tietoa on jaettu...varmaan kännykkä käsessä ja suora yhteys naamakirjaan sehän meikäläisen huomion vie alati itseensä.
No ei auttanut muu kuin odottaa ja vetihän se lopulta....ja hyvin muuten vetikin! Mutta miten ihmeessä saan tän savun hajun pois se onkin uusi bropleema se..
Mitä ei täällä voi olla joten nokka kohti naapuria...hei ja ihan jalakasin! Kaks rotupiskiä narunpäihin ja nokka kohtai 1,5 km päässä olevaan naapuriin.. Isäntä siellä istui jo kaljatonkkansa kanssa aiantolpalla odottamassa..."ookko joutunu ihan aitavahtiks vai mitä kummaa siinä luuraat?" "Joo ei kun ihailen kätten jälkiä mut eikös oo kaunis?" No jos postista voi sanoa kauneutta niin tästä voin onhan se korreen näkönen..ihan on kuulemma omin kätösin väkerretty!
Koiria varten kuulemma mutta ovat jo oppineet esteen kiertämään joten esteiden laittaminen jatkuu vielä... Kuka meillekkin tekisi aidan ja siihen portin? Haluaisin sellaiset oikein kiemuraiset metallisen postin...sellaisen maalaisromanttisen ja sit kun joku tulis pihhaan niin hyppäisin portin kyytiin ja keräisin pennit palkakseni! No voi hitto ihan varmaan joo..mut haaveillahan voi niinhän ne lehmätkin lentää ja sehän on sitä siipikarjaa!

Pistin minä naapurin emännyydenkin pasmat sekaisin...onneton meni ja heitti vatkaamiensa kanamuna-sokerisekoituksen joukkoon jo heti jauhot..."perkele mitää mää nyt tein"...niin tämä on se sama emännyys joka huusi minulle männeenä aamuna että "turpa kii täällä nukutaan" ja sama emäntä jonka koira kantaa nimeä Akka...tää on veikeä tappaus tää naapurin emäntä! Soitin tässä sunnuntaina että onko sulla kaksi piskiä karussa..."ei oo täällä on koirat visusti tontilla"..."mitä vattua Akka on karannu kakaransa kera!!" Niinpä ei usko naapuri heti ensimmäisellä pittää pistää vastaan että kaikki on paikalla näinpä mutta eipä ollukkaan ei..Akka ja kakara oli lähtenyt reissunpäälle ja kävivät meidänkin pihassa merkkaamassa reviiriään.. TÄtä naapurin emännyyttä seuratessani tullee mieleen meikäläinen...tohelo..olisko tää naapuri sitten torvelo? Kaksi samanlaista saman epäonnen tähden alla syntynyttä...ainakin jutuista ja sattumuksista päätellen! Eli Tohelo ja Torvelo...helppo kertoa ainakin sattumia kun tuntuu että naapurilla on päivä mennyt samalla tavalla...epäonnisesti!

ps..ps..nyt eletään jo lauantaita ja koko talo haisee viehkosti savulta eli arvaatte varmaan että savua oli koska tästä itse savustuksesta on jo 3 päivää!

Ei kommentteja:

Kalana kuivalla maalla

 Miten tämä voi olla mahdollista? Tuo kysymys on monen ystäväni suulla kun kerron tekemisiäni ja touhuamisiani. Ne jotka ovat lukeneet kirjo...