torstai 19. huhtikuuta 2012

Takaisin maalle Osa1

Meillä oli mieheni kanssa haave jota arjen pyörittämisen keskellä lähdimme toteuttamaan. Talo maaseudulla siellä vanheten kahdestaan ilman huolen häivää? No huolista en tiedä jääkö ne vanhempanakaan taustalle mukana taitavat pirulaiset seurata kuin takiaispallot persauksissa.. Haaveesta puhuimme ja puimme vaihtoehtoja..olemmeko kenties jo liian vanhoja moiseen? Jaksaako tuo ukkokulta? Miten kestää hermot ja liitto? No yrittänyttä ei laiteta eli taistoooooon!!

Kiertelimme autolla ja minusta talolle olisi niiiin monta sopivaa paikkaa ollut mutta eihän se taida ihan niinkään onnistua..kantovedelläkö se rouva meinasi pestä armaansa pyykit tai tehdä sapuskat eli kunnallistekniikkakin olisi niin suotavaa!
Millainen se meidän unelmiemme talo sitten olisi? Hirsi, kivi, lauta vai millainen......HIRSITALO!! Sitä ei edes mietitty tai muita vaihtoehtoja tuumailtu..sen olisi oltava hirsitalo.

Mieheni on eteläsuomen kasvatteja ja muuttanut joitakin vuosia minun vuokseni tänne keskiseen Suomen maahan asustamaan joten hänelle nämä alueet eivät olleet niin tuttuja kuin ne olivat minulle joten kartturin osa lankesi minulle. Mistä saamme sen tontin maaseudulta heinäpellon reunasta? Mistä mistä mistä..ei tuu mitään ei löydy ei! Koluttiin lähikunnat ja vaihtoehtoja olikin aikas monta mutta sydän sanoi aina oliko suunta lie oikea vai väärä...lopulta keskityimme Toivakan suuntaan. Toivakassakin noita pieniä kyläpahasia ei sitten ihan yhtä tai kahta olekkaan vaan useita, miten niistä se muka paras vaihtoehto sitten valitaan? Sormi keskelle karttaa ja se on siinä..no ei tainnut ihan niin mennäkkään! Ruuhimäki...vau ihana yli 200 metriä merenrantaa yläpuolella oleva maasto..hirviä, peuroja ja kaikenmoista riistaa ympärillä eli emännällä ei tulisi nälkäkään kun mies saalistaisi päivän aterian perheelleen..no ei taida sekään onnistua juostenko poloinen sen meinasi tehdä?
Ruuhimäen kyläseuran puheenjohtaja lähti kartturiksi ja näyttämään vapaita tontteja ja olihan noita useita! Valitsimme sitten sen Kivinavetantien vapaan tontin, risukkoa, pajukkoa, koivua ja havupuuta....sitä riittää!! Kaupat tuli tehtyä ja se on meidän oma pläntti siitä se alkaa....oma hehtaarin piha-alueemme!!

Tästä se kaikki alkoi ja tästä "alusta" on nyt komatta kesää aikaa...on koettu ihania ja ei niin ihania hetkiä. Elämää on mullistanut elämän rankimmat kokemukset...olemme kuitenkin päättäneet käydä tämän taistelun kaksin läpi vaikka se kokeileekin hermoja ja parisuhteen liitoksia....me koemme tämän ja rakennamme sen oman kodin yhdessä! 
Tähän käy hyvin lainatut laulunsanat :

Taistoihin tiemme kun toi,
Missä luotien laulu vain soi,
Emme tienneet, kun läksimme silloin,
Kuka joskus palata voi.

Ei kommentteja:

Kalana kuivalla maalla

 Miten tämä voi olla mahdollista? Tuo kysymys on monen ystäväni suulla kun kerron tekemisiäni ja touhuamisiani. Ne jotka ovat lukeneet kirjo...