torstai 7. maaliskuuta 2013

Mammuttihirsi koti..♥

Niin on elo ja olo alkanut hirsisessä kodissamme, päivä kerrallaan opetellessa talon tavoille ja oppiessa käyttämään kaikkia "vimpaimia".
On nukuttu öitä hirsisen kotimme sylissä ja voin sanoa että suosittelen! Ei ole ylimääräisiä heräilyjä kesken tärkeän yöunen vaan unenlaatu on aivan erinmoinen kuin ennen tänne muuttoa...en uskonut itse sitä ennenkuin nyt olen sen kokenut jo viikon verran!
Muistan kun aloitimme...siitä on jo aikaa! Muistin virkistämiseksi teen sellaisen "katkelman" tästä ajasta...mistä se alkoi ja mihin se on päättymässä...no tokihan kesällä on töitä ulkokuoren kanssa, mutta se on oma lukunsa sitten se! Eli mistä meidän seikkailu talonrakentamisen kanssa alkoi ja missä ollaan nyt...
Itse voin sanoa että en ole vielä päivääkään katunut kun tuli valittua Mammuttihirsi-talo kallis hinta tietysti nikottaa mutta sen eteen on painettava pitkäääää päivää   :)

 Opasteet laitettiin tielle ja arvatkaa montako oli seuraavana aamuna jäljellä? Ei yhtään! Onneksi mammutin-pojilla on navigaattorit koneissaan että sentään perille pääsivät...no me ajateltiin että kuka nyt maalla välittäis jos se nyt hetken olisi liikennemerkin kintussa kii mutta täällä sitä vasta tarkkoja oltiinkin!
 Keväisen kaunis päivä vai oliko se jo kesäkuuta lie..odoteltiin hirsiauton tuloa tontilla! Sitä tunnetta ei voi kuvailla miltä tuntui..sata muurahaista pikkareissa ja voisin sanoa että olin aivan täpinöissäni!
 Tonttikoirakin aina mukana...kaikessa mukana! Isäntä sentään osasi ottaa levon kannalta autoa odotellessa!

 MammuttiHirsisän se...

 Tontti täyttyy...ja mekö raivattiin isoa alua pihalle!?
 Kyllä se melkoinen leegopalikkakasa on tässä vaiheessa! Ei uskoisi että tästä talo vielä tulee!

 Raksamiehet teki päädyt maassa ja valmiit päädyt nostivat koneella seinälle! Kätevää ja nopeaa...


 Hirret sai pellavanauhat...

 Nurkkaa... Näiden lintujen kanssa oli ongelmia saada ne pysymään pihalla! Vielä kun oviakin laitettiin niin viimeisestä aukosta pörhelsi yksi vielä sisälle..oli se jännä että ulkona olisi ollut lämpöisempää niin sisälle vaan ängetään..


 puutappeja, pellavanauhaa, tiivisteteippiä ym ym...kaikkea kamaa..Ikkunoiden koristepalikat...kesällä saavat paikan! Visio näistäkin muuttunut joten ei tulekkaan niin kuin alkujaan piti...

Viestit osioon voit laittaa minulle / miehelleni jotain kysymyksiä jos sinua kiinnostaa jokin Mammutti-kodissa! Vastaan itse sen mitä en ossaa ja loput jää miehelleni...heh reilupeli !

5 kommenttia:

Muori kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin. On teillä ollut urakkaa joten nauttikaa nyt.

The Sarppa kirjoitti...

kiitos kiitos..ihana on ja onhan sen oltavakin omin käsin tehty ja rakkaudella jokainen naula naputettu ♥

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan myös mietitty mammuttihirsitalon rakentamista, mutta mietityttää hieman se, että tuleeko talosta liian mökkimäinen. Omaan silmään nuo hirsiseinät luo melko mökkimäisen yleisilmeen. Mieluummin haluisin suurimman osan seinistä tapetilla kuin hirrellä. Seiniä lienee mahdollista levyttää ja tapetoida? Vai tuleeko siitä levytyksestä ja tapetoinnista hirsitalossa jotain ongelmia? :)

The Sarppa kirjoitti...

no eihän sitä hirsiseinää tule kuin ulkoseinien verran ja voithan toki levyttää ne mutta sitten se ei ole enään se "hirsitalo"..hirsihän hengittää ja sitä en minä ainakaan menisi peittelemään mitenkään. Meillä on yksi seinä laitettu lisäksi hirsipanelilla mutta mikä estää jokaisen väliseinän laitettavan ihan vaikka levyllä tai tiilellä tai mitä kukin keksii näin saa sen katseen pois siitä hirrestä josta ei niin pidä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja ah niin ihanan kotinne valmistumista. Olemme remontoimassa vanhaa taloa ja ensi kesänä on mm. uudet ikkunat tulossa. Kuvista näkyi, että teillä on ristikot ikkunoissa. Olen itse suunnitellut myös koko ikkunan ristikoita, mutta hieman epäilyttää, että varjostaako ne kovasti sisältä päin katsottuna/ ovatko näköesteenä. Nyt asumme rannalla ja peltojen keskellä, ikkunasta on mukava katsella ulos ilman esteitä. Mitä mieltä olet, onko ristikoista haittaa? Kun ei ole kellään tutullakaan koko ikkunan ristikoita, joita voisi käydä katsomassa. Ulkoa päin katsottuna ne vaan ovat niin ihanan kodikkaan näköiset!

Kalana kuivalla maalla

 Miten tämä voi olla mahdollista? Tuo kysymys on monen ystäväni suulla kun kerron tekemisiäni ja touhuamisiani. Ne jotka ovat lukeneet kirjo...