tiistai 17. helmikuuta 2015

Sadan kilon kolibri

Miksi lomalla pitää tehdä jotain mitä ei aina haluaisi niin tehdä? Herätä esim ennen kuin kukkokaan kiekaisee..
Näin kävi lomani toiselle aamulle..emännyys oli hereillä jo hyvissä ajoin. Onneksi olikin koska mies kertoi tilanneensa jonkun "myyntitykin" kotona käymään jo aamutuimaan eli klo 10.
Kiroa päräytin tuttuun tapaani...eikö jumalauta edes lomalla saa olla oma itsensä?! Mitä on olla oma itsensä?
Tukka takussa ja sekaisin, yöpaita päällä tai ei sitä ollenkaan, peti petaamatta...löhötä soffalla eli olla vain!
Ei auttanut muu kuin alkaa siivoamaan ja emäntä siivosikin tämän 160 neliötä hikiotsassa seuraavana olisikin suihku! " Ei se myyntimies siis tähän osoitteeseen tule vaan tulee meidän myymälään!" EI OO TODELLISTA..tein siis turhaa työtä. Tuvassa kun ei ole paljoa vaihdettu kuulumisia niin ei tuotakaan saatu sanottua aikaisemmin että elä emäntä turhaan rehki.
 No eihän tuossa mitään nyt on kotikin sit siivottu, suurimmat villakoiratkin imuroitu imurin syövereihin.
Nyt kahvia kitusiin ja hetki notkumista tv:n ääressä ja naattien olostaan.
Ei hitto nyt ei pilata koko päivää lorvailuun joten suihkuun ja uusia seikkailuja kohti!
Ei tiennyt emäntä ei myyntimies raasukaan miten ehkä molempien elämä tulee mullistumaan seuraavan 15 minuutin aikana!
Noinko miehenköriläs koskaan suostuu enään Willa Jussilan porttia avaamaan vai kiertääkö kilometrien päästä tai tuleeko kenties komeasta myyntitykistä tuttukin vieras tuvan perukoille?
Emäntä nautti suihkun lämmöstä ajatukset siinti jonnekkin muualle ja toivoi päivän tuovan jo sitä mitä on kauan haaveillut tai kuvitellut tapahtuvaksi. Ei ei tiennyt mikä odottaa suihkuoven takana ei emäntä eikä myyntimies.
Maallahan ei tarvitse verhoja pitää kiinni ja perhana ketä kiinnostaa edes kenenkään kotiin kurkkia? Jos siihen on aihetta niin katsokoon nyt sitten...ehkä, mutta ei tällä tavalla sentään.
Emäntä tuli kaikessa suloisuudessaan suihkusta vain pyyhe hiusten suojana ettei koko asunto ole suihkuvedellä valeltuna sen jälkeen. Käveli näyttävästi kaikkien kodin ikkunoden ohitse mutta ei osannut kohdistaa katsettaan pihamaalle. Ulko-ovessa komeili miehen kasvot..punaiset kasvot! "ET KATSOT TÄNNE PÄIN!!" Muuta en osannut huutaa...
Voi sitä miehen kuvatusta olisittepa nähneet ilmeen..hän näki varmaan pahimman painajaisensa tai jotain oli ilme niin selvästi shokkitilassa kuin olla voi. Pelkäsi jo emännyys että joutuuko tässä vielä elvytystilanteeseenkin vaikka lomalla ollaankin, mut mielelläänhän tuon näköistä...elvyttelisikin.
 Huh onneksi juuri tuli EA kortitkin uusittua eli uudet puhallustekniikat ja kikat on takataskussa mutta hitto kun ei oo niitä taskuja!
Emäntä ilkosenalasti ja myyntimies toki vaatteetpäällä (se siitä puuttuis et hänkii olis alasti ollu) nenä kiinni oven paksussa lasissa...näkyy sinne sisälle...NÄKYY JA HYVINKIN!
Sain puettua päälleni mutta oliko nolo? Olin ja tunsin hetken itseni kuin sadan kilon kolibriksi....yhtä kaunis mutta reilusti painavampana....

Emäntä meni ja liittyi painonpudotusryhmään!
Ei hitto se ei oo niin minun juttu mutta notkutaan nyt virran mukana seuraavat 5 kuukautta ja katsotaan tapahtuuko mitään paino rintamalla.
Nyt joutuu jopa hiukan miettimään mitä suuhunsa laittaa ja kuinka paljon. Vaikeinta on se että pitää syödä. No tokikin emäntäkin syö mutta se että kerran päivässä ei sentään riitä.
Nyt jää kaikki herkut pois...ei syödä kakkuja ei muutakaan imelää saati suolaiset herkut. Perunatkin on mietittävä tarkasti missä muodossa ne mahaansa tunkee...ei salli laihdutuskuuri esim pariisinperunoiden kaltaista herkkua ei.
Tiedän erään joka rakasti aikoinaan pariisinperunoita. Lähti silloisen vaimokokeelaansa kera hienoon ravintolaankin syömään..emännästä kuulemma he eivät kuuluneet jotenkin siihen joukkoon mutta jäi miehenkörilään iloksi syömään...ainakin niitä parisiisinperunoita!
Tuli tarjoilija joka kysyi millä peruna vaihtoehdolla kyseisen pihvin haluaisi..pariisinperunoita niitä sellaisia pieniä 18 kpl. Tiesi miehenkuvatus jopa kappalemääränkin sanoa että näin monta tahtoo ja näin monta mahtuu mahaan.
Emännyys yritti toputtaa että mikä ihmeen luku se 18 oikein on? Ääh et sinä tiedä kyllä noi tarjoilijat tietää mitä ne on...meni hetki ja toinenkin...tuli pari kärryllistä perunoita tilaajalleen itseasiassa 18 kpl uuniperunaa. Oli miehellä siinä syömistä..liekö hänkin on liittynyt painonpudottajiin meinaan tuon satsin jälkeen joko tarvitsee suolihuuhtelun tai kourallisen närästyslääkettä. 
Olen myös kuullut että kyseistä miestä kanssa on "haukuttu" sadan kilon kolibriksi liekö se liittyy tuohon perunamäärän syömiseen tai muuten vaan ympärillä olevan elintason näkymisen...mutta ilmeisesti meillä molemmilla on ollut joskus sama fiilis...


Ei kommentteja:

Kalana kuivalla maalla

 Miten tämä voi olla mahdollista? Tuo kysymys on monen ystäväni suulla kun kerron tekemisiäni ja touhuamisiani. Ne jotka ovat lukeneet kirjo...