lauantai 20. joulukuuta 2014

Kätevä emäntäkö..

Emäntäkö kätevä?

Kun nyt tässä istuu hetken ja miettii niin yhdyn moiseen..
Minä olen löytänyt-herännyt-avannut silmäni-tajunnut että en olekkaan se peukalo kämmenessä tyyppi vaan taidan ja osaan monenlaista..
Mihin tämä kätevyys mies tarviikaan? Näinpä näin..

Olen alkanut treenaamaan oikein kunnolla jos vaan aika antaa myöten..työ perhana pitää näinkin kätevän emännän kahleissaan tiukasti, liiankin tiukasti.
Tekisin kaikkea muuta kuin työtä jos pankkitilini olisi yhtä täynnä kuin juuri täyttämäni vatta..joten töihin on köyhän taivuttava..

Mut käteväksi emäntä on todellakin osottautunut kyökin suunnalla. On jopa tajunnut että kuinka mukavaa itseasiassa ruoanteko voi ollakkaan. Emäntä ei väännäkkään mitään ranskalais purilaisia vaan ihan vallan kotimaista perinteistä kotiruokaa. Into ja halu kokeilla aina vaan uutta ja haastavampaa on alati mielessä.
Nyt näin joulun alla tietenkin kodin täyttää tietyt tuttuakin tutummat tuoksut...on laatikkoo kinkkuu ym herkkuu.
Porkkanalaatikon emäntä tekaisi nippes nappelis eikä mennyt kauaa ja voin sanoa että maku ja hinta on aivan eri kuin kaupan KAIKKIEN ÄITIEN TEKEMÄT pöperöt. Kuka niitä voi edes syödä?

Emäntähän tunnetusti omistaa sen suuren suun..tai ne aivot jotka ei voi jarruttaa sanojen tulvaa ollenkaan joten kerran taas emäntä raasu oli kusessa..olisi voinut vajoa Prisman kylmätiskin alle ja olla kuin kukaan ei huomaisi.
Uusavuttomuus on mietittytänyt monesti. On kuulkaa kaikkia valmiina kaupasta sen kun mätät kassis täyteen tätä "samasta tuutista työnnettyä pöperöä" . Kaikki tuo maistuu samalta, mautonta, ei mitään tunnetta koko hommassa.
Siinä ritä meikäläinen pyöritteli 500g valmiiksi tehtyä perunamuussia olevan foliopohjaisen tuotteen ympärillä. " Ei helevata, onko muussiakin jo pelkästään valmiina? Kuka kumma tätäkin erehtyy ostamaan?" " Minä, voin muuten myöntää että on vielä hyvääkin!" Kuului vierestä. Kauppias raasu osui samaan aikaan saman "lihatiskin" äärelle ilmeisesti sitä samaa pöperöä taas perheelleen vieden. Ei hitto on tää kamalaa.. On valmiina letutkin paistettu ja hillopussikin mukana, kas kun ei sitä oo levitettynä valmiina jo letunkin päälle.
Ei tarvii aivoja nykyään ruoan suhteen jos vain tyytyy tähän samaan mössöön mitä valtaväestö tuntuu käyttävän.
Onhan ollut aikoja että emäntäkin on erehtynyt yö-grillin saloihin ja herkkuihin ja se näkyy emännän lantehilla.. Hetki huulilla ikuisuus lanteilla, tuo tuttuakin tutumpi värssy on niin muistissa että sitä ei tarvii toistella. Sillä samalla pöperöllä me lihotamme jokainen omia lantehiamme ja sitten epätoivon vimmalla vedetään sauvat viuhtoen pitkin maaseutuja ettei kukaan vaan näe, tai nostellaan puntteja otsalohkossa verisuoni pullottaen..nyt lähtee ne läskit ne läskit kävelemään!
 Porkkanalaatikot odottaa uuniin pääsyä ♥

Mitä akka duunaa? Tässä marinoin silakkafileet maito/sinappi liemessä.. Ette usko kuinka hyviä näistä tulee? Sisälle fileet saavat voi, kapris ja tillisörsselin...voin vannoa että myös sinulle kelpaisi!



Ei kommentteja:

Kalana kuivalla maalla

 Miten tämä voi olla mahdollista? Tuo kysymys on monen ystäväni suulla kun kerron tekemisiäni ja touhuamisiani. Ne jotka ovat lukeneet kirjo...