tiistai 22. toukokuuta 2012

Mammutti pyörillä...osa 20


Jeee-e saatiin puhelu..Teille oli sovittu huomiseksi hirsikuorman purkua? Halluuko herrasväki näin ilta vai ihan aamu- purun lastille? Juu tupaan vaan ja kontit tyhjäs meikä hihkui innoissaan!

Meille siis rantautui tuo rautainen mammutti renkaat vinkuen kylänraittia ja oli siinä mammoilla tekareissaan pitämistä ettei ihan nielaise tai tipahda avonaisesta leipäläppeestä!!

Kaunis oli ilma ja kaunis oli parsikunnan ilmekkin ilmeisesti..kohta se saapuu ja jotain alkaa tällä hiekka-aavikolla tapahtumaan! Tätä on niin odotettu..ette edes usko! Oli tunne kuin olisin saanut sellaisen punavakoraidallisen tikkarin suuhuni ja sen imelä maku nielussa kutkuttaen..jee Mammuttia kohta on tontti täynnä!

Ei perhana rekkaa ei näy ei kuulu mitä tehdä? Emäntä tietää aina mitä tehdä näin aurinkoisella ilmalla...polttaa nahkaa ja nahka muuten vaihtoi väriä! Ei olla enään valkoisen kermajäätelön kalpeita lähemminkin tunnustan peilistä itseäni katsovan punanaha...UGHHH olen puhunut...autsss!! Kukaan ei koske selkääni..pliis..

Mieskin osasi ottaa rennosti..olihan reppana ajanut juuri toiselta puolelta suomea....katsokaas nyt miten mies rentoutuu! Meikäläinen edes pysyi tuossa asennossa tarkoitan tuota lepopaikkaa että olisin varmasti kohta halaamassa isänmaata mahallani..

pesämuna ♥







Aikaa kun oli niin katselin hetken ympärilleni ja piirsin kepillä maahan jo pihasuunnitelmaakin...mieskin tuhisi jotain lippiksensä takaa joo jootaan!  Miehet ei ymmärrä että kun talo on rakennettu niin eihän se siihen lopu ehei..sitä taloa rakennettaan piiiitkästi ja haaaartaasti! Pihaa ei voi unohtaa..mitä se olisi talo jossa ei ole näyttävä piha? Ei mittää..tutkimusmatkalla tontin reunuksia löysin PESÄMUNAN...nimesin kiven siksi kivan pyöreä ja tämä on otettu nyt talteen...sommittelen sen sopivaan kohtaan vastaanottamaan tulevia kylävieraita ja utelia naapureita !!   




Tappotuomion alla








Hiukan harmittaa mitä mies tokaisi pihanlaitosta...toi hiton koivu on sitten ensimmäisenä tappolistalla! ? Eikäää mutta tajuan nyt miksi se mies sen siitä haluaa pois ja on se niin että järki on joskus meikäläisenkin sieltä perstaskusta kaivettava käteen ja käyttää sitä eli tää saa moottorisahan pintaansa ennenkuin kerkeän muuttamaan mieleni...snif



Tallinedustaa






Ei näy rekkaa ei sitten perhana..liekö syy varkaiden jotka omi kaikki MINUN KÄSIALALLANI kirjoitetut opastetaulut itselleen..aikani kuluksi napsin kuvia vielä niin tyhjän tuntuiselta kotipihaltamme..




Neiti-Nöppönen nautti....se oikein naatiskeli ja se myös näkyi!






MISSÄ SE HITON REKKA VIIPYYYYYYY ? WUFF ?












Mammutti tulla kolisee hiekkatietä pitkin..






Hirttä sen olla pittää...ei mualainen ossoo mussa asuakkaan! No ei vainen.. Kuski kehui tonttia että oli kuulemma luksus oltavat kuljettajaa ajatellen...terveisin te kaikki muut rakentajat joiden miehet ei ole entisiä rekkakuskeja joka ottaa myös isot rekat huomioon! 


Tämä määrä kun ensimmäisenä näkyi niin en osannut taaskaan leipäläpeäni pittää kii vaan tokaisin.."Mitä ihmeen mummonmökkiä me ollaan rakentamassa eihän tuo riitä mihinkään!" No joo tässähän on vaan pieni osa siitä rouvan talosta..heheee Perhana minä ja suuri suuni..se sanoo ennen kuin aivoni ajatteleepi..





Ei sitten ihan pienimpiä noi hirret oo..pisimmät on kuulemma 12 metriä ja tuo jäi nyt hiukan vajaaksi.. Voi vide liian lyhyt talo :(


Tontti alkaa täyttymään..






















Onnen apila sitä taatusti tarvitaan ♥


Piti ihan rekan kupeesta "meidän kodista" ottaa kuva tänne...tälläistä havitellaan..

Huomenna on uusi päivä ja uudet rekat..kattotuolit ja puutavaratym..nyt menee rekkarallia maajusseilla ihmetellessään pasmat sekaisin ja hevonpeen levitykset lannoitteeks pelloille unohtuu laittaa! Onkohan koskaan moisella kyläpahasella näin paljon äksönii...Haavistot muuttaa ja sen sanon että ääntä riittää ja tapahtumia!!

Otteitä tästä illasta tontilla..odotusta ja lepoa..

Penkin valtaaja Sara alias Nöppönen ♥






Elppausta 





..... ja taas mennään! Huomenna uudet kuvat ja ajatukset! Näillä mennään..opetan tuon koiran vielä ottamaan kuvia niin jospa minä ihan ite joskus osuisin kans johonkin kuvaan mukaan..se jää nähtäväksi ja pysyypähän tuo kamerakin kunnossa kun minusta ei ole kuvattavaksi asti..särkyy koko kapine..
  






Suukko

Jos tahdot suukon, saat sen.                   
Jos tahdot toisen, mieti en.

Käsi käteen anna mulle,
niin heti suukon annan sulle.

Nyt suukon sait sä multa,
ja olet minun oma kulta.

Rakastan sua ain,
enkä mieti muita lain.>



Terveisiä tontilta...

Keskiviikko menikin tontilla hommaillessa ja nahkaa polttaessa! Kirjaimellisesti polttaessa.. Emäntä vaihtoi väriä valkoisesta punaiseen ja nyt on jo ruskeaa kohti muuttumassa..

Ette muuten usko miten mukavaa oli elppailla tulevan kodin hirsien päällä? Voi nam...

Tarvikkeita talonpystytykseen !

Pellavat hirsien väliin














Salmiakit



















Kattotuolit osa niistä
tarvikkeita





Tästä se kuulkaa alkaa......




2 kommenttia:

Justiina kirjoitti...

Jeeeeeeeeee, siitä se lähtee :)

Sie et varmaan pysy housuissas,kun olo on varmaan ihan hirrrween innostunnu :)En osaa edes kuvitella sitä innostuksen määrää ja odottelua,että sais seinät pystyyn.
Ihana koti teille kyllä tulee kuvista päätellen.

Ei muuta kuin tsemppiä ja voimia talonrakentamiseen. Täällä ollaan ainakin hengessä mukana :)

Kuvia sitte tänne niin paljon,kun vaan jaksat ja maltat olla koneen ääressä.

The Sarppa kirjoitti...

Joo kuvia tulee kun muistais ottaa kameran mukaan...tänään se jäi kotiin!! Voi perhana .....

Kalana kuivalla maalla

 Miten tämä voi olla mahdollista? Tuo kysymys on monen ystäväni suulla kun kerron tekemisiäni ja touhuamisiani. Ne jotka ovat lukeneet kirjo...