torstai 19. huhtikuuta 2012

Kaivuuta ja kiroilua Osa 3


Kevät 2011. Kaivinkone saapui ja teki vimmatusti töitä tonttimme pohjalla, kiviä niitä riittä!
Saan ainakin tarpeet kukkapenkkien reunoille aivan omasta pihamaasta mutta mikä ihme täällä kasvaa? Kivikkokasvit taitaa viihtyä ja aavikon kasvillisuus...siellä on niin kuuma! Ei puun puuta mikä varjostaisi piha-aluetta mutta ei valiteta...siinä se nyt on. Sovittiin että kaivo pitää kaivaa tulevaan pihaan ei muuten tätä aavikkoa pidä yllä mitkään sadettajat vesiputkia pitkin tai tekee toki senkin mutta samalla voin sanoa että me uudisraivaajat menemme perikatoon sitämukaa kun vesi norona valuu alas rinnettä...joten kaivo pihaan ehdottomasti!!

Kaivinkone riehui tontilla vimmatusti ja teki työnsä nopeammin kuin olin uskoakkaan..aloin jo uskomaan että tästä ei enään karkuun ainakaan pääse kait joku risumaja tuohon on kyhättävä! Mies hiukan mittaili tulevan piha-alueen väärin ja minä tietysti vastarannankiiskenä halusin sen juuri toistepäin joten meillä on nyt raivattua aluetta ainakin kolmen omakotitalon pihan verran..seuraava kysymys kuuluukin kuka kumma muka ajaa sen nurmikon siitä pihasta??
istumakiveni 
Sanoin miehelleni että se kivi jonka päällä istuin vesurini kanssa pöllien oksia katkoen...se on pidettävä sitten säilössä siinä on tunnearvoa! Ensimmäinen keskustelumme olikin kaivinkoneen kuljettajan kanssa missä se kivi on? Höh mikä hä? No se kivi..missä se on? Hyvä että kyyneleet ei jo alkaneet meikäläisen ikäposkia pitkin valumaan...tahtoo sen kiven! Siinä olen elämää miettinyt, iloja ja suruja..kivut jääneet kiven pintaan leikkauksen jälkitiloja ja kokemuksia miettiessäni..hikeäkin siinä on ja taatusti persuukseni kuva ainakin kulumalla jos ei muuten! No ei löydy kiveä enään mistään! Kiviä on kymmeniä mutta ei sitä kiveä jolle olen ne ilot ja surut takamukseni kautta jakanut...tiedän että se olisi halunnut komistaa tulevan pihani etumuksella ja se olisi taatusti kutsunut minut istumaan syliinsä kesäpäivinä jolloin minulla olisi ollut hyvä mahdollisuus muistella " niin silloin nuorena ennen". 

Kaivinkone kävi ja teki työnsä jäljelle jäi tasainen hiekkamaasto tulevan talomme kohdalle ja autotallia unohtamattakaan..niin autotalli sehän on saman kokoinen kun talo! Meniköhän piirustukset sekaisin?

2 kommenttia:

Justiina kirjoitti...

Harmi kun sitä kiveä ei löytynny,mutta onhan se jossain siellä teidän tontilla kumminkin :)

The Sarppa kirjoitti...

Se on siellä jossain mullan ja hiekan alla! Harmittaa niin kovin olisin sen halunnut pitää tallessa :(

Kalana kuivalla maalla

 Miten tämä voi olla mahdollista? Tuo kysymys on monen ystäväni suulla kun kerron tekemisiäni ja touhuamisiani. Ne jotka ovat lukeneet kirjo...